Түбөлүк жаштыктын сыры эмнеде?

Чыгыштын илимпоздору түбөлүк жаштыктын сыры ысык сууда деп ишенишет. Бул 40-45 градус жылуулуктагы суу. Ал эми адамдын өз ден-соолугу үчүн жасай турган эң жаман иши муздак суу же муздуу сууну ичүү деп эсептешет.

Индиянын салттуу медицинасында, уйкудан туруп бир стакан жылуу суу ичүү организмдеги кан басымы, артрит, семирүү, мигрень жана башка оорулар менен күрөшүүгө жардам берет деп айтылат.

Кытайда жатардан мурун ысытылган суу ичүү бала кезинен бери үйрөтүлүп келет. Ал эми ресторандарда жана кафелерде кардар буйрук күтүп жатканда, ага бир стакан ысык суу берилет.

Тибетте, эртең менен ач карынга ичкен бир стакан ысык суу өмүрдү 10 жылга узартат деп ишенишет. Ашказандын от элементтери ысык суу менен чөгүп, түн ичинде анда топтолгон микробдор жок кылынат.

Бул билдирүүлөрдө рационалдуу өзөк бар. Эгер суу муздак болсо, анда дене андан ойгонбостон, тескеринче стресске батып, адамдын дене табын көтөргөнгө чейин алып барат. Ашказан-ичеги-карын жолундагы сууктан, ашказан менен кызыл өңгөчтүн дубалдарын коргоочу ордун толтуруучу вазоспазм пайда болуп, былжыр көп бөлүнүп чыгып, сиңирүү басаңдайт. Дене пайдалуу заттарды сиңирүүнүн ордуна температураны турукташтыруу үчүн энергияны колдоно баштайт. Албетте калорияларды күйгүзүү жөнүндө сөз кыла турган болсок, анда бул ыкма жакшы натыйжаларды бербейт.

Бир стакан жылуу суу ичеги-карын жолунун булчуңдарын бошоңдотот, кычкылтек балансын нормалдаштырат, ашказандын дубалдары тамак-аш калдыктарынан жана ашказан ширесинен тазаланат.

Андыктан, арыктоо үчүн сууну эртең менен гана ачкарын ичүү керек. Ошондо кан тазаланып, тери, бөйрөк жана лимфа системасы аркылуу дененин детоксикация процесстери стимулдаштырылып, өттүн чыгышы жакшырып, организм акырындап ойгонуп, тамак сиңирүү органдары стресстен арыла баштайт.

Мунун баары эртең менен бир стакан ысык суунун ичүүнүн натыйжалары!

Эртең мененки ушундай үзгүлтүксүз процедуранын натыйжасында кан басымы нормалдашып, салмак күтүүсүздөн төмөндөйт, тери ашыкча майдан жылтырабай, безеткисиз таза болот.

Сууну жөн гана ысытыңыз, кайнатбай туруп, кичинекей ууртам менен жай ичиңиз. Эртең мененки тамакка шашпаңыз, болжол менен 20 мүнөт күтө туруңуз.

Пикир калтыруу

Сиздин E-mail дарек жарыяланбайт! Керектүү талаалар жылдызча менен белгиленген

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.