Кыргызстанда топоздун этин бышыруунун жаңы ыкмасы патенттелди

Жарандар Т.Кошоева, Ю.Узаков жана Л.Каимбаева эт азыктарын өндүрүү ыкмасын патенттешти. Бул тууралуу “Интеллектуалдар Менчик” Кыргызпатентинин сентябрдагы санында жазылган.

Документке ылайык, эт азыктарын өндүрүү ыкмасы эт чийки затын даярдоону, ага жашылча компоненттерин киргизүү менен туздуу суюктукту даярдоону, экструзияны, жумшартууну жана этти чийки тузда кармоо, калыптоону, ыштоо, муздатуу жана аны бышырууну камтыйт.

Топоздун эти чийки эт катары колдонулат, жана туздалган суу чычырканактын жаңы сыгылган ширесинен, годжи мөмөсүнөн инфузиядан, аш тузунан жана ичүүчү суудан даярдалат.

Пикир калтыруу

Сиздин E-mail дарек жарыяланбайт! Керектүү талаалар жылдызча менен белгиленген

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.